
Brassói
Az igazi. Az eredeti. A lehető legfinomabb. A legklasszikusabb. A legozosabb!!! Hagyományörző napokra!
Elkészítés ideje:
1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel
Elkészítés
A hagymát, paprikát apró kockára, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A seretéshúst megpucoljuk és szintén csíkokra vágjuk.
A burgonyát héjában megfőzzük, teljesen kihűtjük, majd meghámozzuk és kockára vágjuk. Célszerű a burgonyát már előző nap elkészíteni és hűtőben tárolni.
A szalonnát kisütjük, a hagymát a paprikával együtt hozzátesszük, megpirítjuk, kis vizet aláöntve puhítjuk, majd zsírjára sütjük.
A húst hirtelen átsütjük, megfűszerezzük majorannával, fokhagymával és sózzuk, borsozzuk. Eközben a krumplikockákat az olajban aranysárgára sütjük, majd a húshoz keverjük, rögtön tálaljuk.
Tálalás
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
60 dkg burgonya (nem lisztes fajta)
50 dkg sertés szűzpecsenye
10 dkg füstölt szalonna
1 db hagyma
1 db paprika
2 gerezd fokhagyma
1 tk majoranna
só
őrölt bors
0.5 l napraforgóolaj a sütéshez