
Steak currys-vajas tejszínmártással
Egyezzünk meg abban, hogy egy steak, ha megfelelő minőségű, csak finom lehet. Ezúttal currys verzióban lesz mennyei!
Elkészítés
A húst sózzuk, és bekenjük olívaolajjal. Közepesen forró teflon serpenyőben először gyorsan körbesütjük a steakeket az oldalukon (éppen csak veszítsék el nyers színüket), utána a szeleteket oldalanként 4-5 percig sütjük, nem forgatjuk ide-oda. Előmelegítjük a sütőt 120 fokosra. A serpenyőt a hússal sütőbe tesszük 10-20 percre.
Áttérünk a köret készítésére: a zöldségeket megtisztítjuk, vékony, ferde, hosszanti szeletkékre vágjuk, a fokhagymát szeleteljük. Az olajon sütni kezdjük a zöldséget, fokhagymázzuk, sózzuk, majd kis vízzel pároljuk, és újra lesütjük, utána az édes chilimártással fűszerezzük.
A mártással folytatjuk: vajat serpenyőbe tesszük a curryvel, amikor felforrt, tejszínnel felöntjük, és beforraljuk. Ezután visszatesszük a húsokat a vajas tejszínbe, megszórjuk a steak fűszerkeverékkel és összeforraljuk.
Tálalás
A húst tálra tesszük, meglocsoljuk a mártással, és mellérendezzük a zöldséget.