Hirdetés
Steak currys-vajas tejszínmártással

Steak currys-vajas tejszínmártással

Egyezzünk meg abban, hogy egy steak, ha megfelelő minőségű, csak finom lehet. Ezúttal currys verzióban lesz mennyei!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 50 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 3
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A húst sózzuk, és bekenjük olívaolajjal. Közepesen forró teflon serpenyőben először gyorsan körbesütjük a steakeket az oldalukon (éppen csak veszítsék el nyers színüket), utána a szeleteket oldalanként 4-5 percig sütjük, nem forgatjuk ide-oda. Előmelegítjük a sütőt 120 fokosra. A serpenyőt a hússal sütőbe tesszük 10-20 percre. 

Áttérünk a köret készítésére: a zöldségeket megtisztítjuk, vékony, ferde, hosszanti szeletkékre vágjuk, a fokhagymát szeleteljük. Az olajon sütni kezdjük a zöldséget, fokhagymázzuk, sózzuk, majd kis vízzel pároljuk, és újra lesütjük, utána az édes chilimártással fűszerezzük.

A mártással folytatjuk: vajat serpenyőbe tesszük a curryvel, amikor felforrt, tejszínnel felöntjük, és beforraljuk. Ezután visszatesszük a húsokat a vajas tejszínbe, megszórjuk a steak fűszerkeverékkel és összeforraljuk.

Tálalás

A húst tálra tesszük, meglocsoljuk a mártással, és mellérendezzük a zöldséget.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 db marhabélszín, 3 cm-es szeletek
steak fűszerkeverék (Kotányi)
4 tk olívaolaj
2 ek vaj
1 tk curry
2 dl főzőtejszín

Körethez:

20 dkg póréhagyma
20 dkg zeller
20 dkg mángold vagy spenót
vagy kínai kel
1 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
2 ek édes chiliszósz

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés