
Bécsi hagymás rostélyos, szaftosan
Ebben a receptben ne a magyar klasszikust keressük, ropogós sült hagymával, hanem osztrák "Sógoraink" szaftos verzióját. OZ, aki náluk él, tökéletesen ismeri a legfinomabb változatát! Íme!
Elkészítés
Először kifőzzük a tésztát.
A hagymát vékony szeletekre gyaluljuk. A hússzeleteket a szélein bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, és az egyik oldalát lisztbe mártjuk. Kevés olajat forrósítunk, és a lisztes felével kezdve körbesütjük a húst, majd kivesszük az olajból, és alufóliába csomagolva melegen tartjuk. A visszamaradt olajba tesszük a hagymát, pirítjuk. Hozzátesszük a paradicsompürét, tovább pirítjuk. Felöntjük kis maggi húslevessel, és ha ezzel is forrt egyet, akkor beletesszük a húst, a hideg vajat, és jól összeforgatjuk. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózunk.
Tálalás
A kifőzött tésztát felmelegítjük, tálra teszünk belőle, a húst mellé fektetjük, meglocsoljuk a hagymás szafttal, pár csepp maggi ételizesítő is kerül rá, és kis vágott petrezselyemmel díszítjük.