Hirdetés
Zöldborsóleves rapido

Zöldborsóleves rapido

Van, amikor minden perc számít… Ezt a levest elkészítheti alig fél óra alatt és a parmezános galuska még különlegessé is teszi!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A hagymát apró kockára vágjuk és a vajon megfuttatjuk egy kicsit. Közben a zöldséget nagyon vékonyan felkarikázzuk és ezt is a hagymához adjuk. Pár perc után felöntjük vízzel, beletesszük a borsót és sózzuk. Kb. 15 perc alatt megfőzzük.

Elkészítjük a parmezános galuskát:

A tojást kicsit sózzuk, hozzáadjuk a parmezánt és a lisztet, majd alaposan elkeverjük. (Úgy is készíthető, hogy a tojást elkeverjük a sóval és folyamatos keverés mellett egyenlő arányban adjuk hozzá a parmezánt és a lisztet.)

Szaggatható galuskatészta állagra törekedjünk, nem kell annyira hígnak lennie, mint a pörkölthöz készített nokedlinek. (Ha a tojás túl kicsi, és ezért nem megfelelő a galuska állaga, tehetünk hozzá egy pici vizet.)

A habarás előtt szaggatjuk bele a galuskát a levesbe és ezzel is néhány percig forraljuk.

Apróra vágjuk a petrezselyemzöldet és hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez.

A tejfölt összekeverjük a liszttel és ezzel behabarjuk a levest, majd néhány percig forraljuk.

 

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg fagyasztott zöldborsó
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 db hagyma
2 ek vaj
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld

Parmezános galuskához:

1 ek parmezán sajt reszelve
1 ek liszt
1 db tojás
kevés só

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés