
Zöldborsóleves rapido
Van, amikor minden perc számít… Ezt a levest elkészítheti alig fél óra alatt és a parmezános galuska még különlegessé is teszi!
Elkészítés
A hagymát apró kockára vágjuk és a vajon megfuttatjuk egy kicsit. Közben a zöldséget nagyon vékonyan felkarikázzuk és ezt is a hagymához adjuk. Pár perc után felöntjük vízzel, beletesszük a borsót és sózzuk. Kb. 15 perc alatt megfőzzük.
Elkészítjük a parmezános galuskát:
A tojást kicsit sózzuk, hozzáadjuk a parmezánt és a lisztet, majd alaposan elkeverjük. (Úgy is készíthető, hogy a tojást elkeverjük a sóval és folyamatos keverés mellett egyenlő arányban adjuk hozzá a parmezánt és a lisztet.)
Szaggatható galuskatészta állagra törekedjünk, nem kell annyira hígnak lennie, mint a pörkölthöz készített nokedlinek. (Ha a tojás túl kicsi, és ezért nem megfelelő a galuska állaga, tehetünk hozzá egy pici vizet.)
A habarás előtt szaggatjuk bele a galuskát a levesbe és ezzel is néhány percig forraljuk.
Apróra vágjuk a petrezselyemzöldet és hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez.
A tejfölt összekeverjük a liszttel és ezzel behabarjuk a levest, majd néhány percig forraljuk.