
Zöldbableves lángolt kolbásszal
A nagymamánál még a kevéssé kedvelt zöldbablevesnek is más íze volt… Valami ilyesmi. Tejföl és tejszín keverékével bolondítjuk, aki szereti, ecettel savanyíthatja.
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
A hagymát apróra, a lángolt kolbászt kis kockákra vágjuk. Mindkettőt megpiritjuk az olajon addig, amíg a hagyma színe aranysárgára vált. Beletesszük a babérlevelet, meghintjük fűszerpaprikával, felöntjük vízzel. Beletesszük a zöldbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, Erős Pistával, és préselt fokhagymával. A sózásnál figyelni kell, mert a kolbász és az Erős Pista is sós.
Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
A tejszínt összekeverjük a tejföllel és a liszttel, ezzel sűritjük a levest.
Tálalás
Tálalásnál megszórjuk petrezselyemzölddel és aki szereti, ecettel savanyíthatja is.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
50 dkg zöldbab
(lehet sárgahüvelyű is)
2 ek napraforgó olaj
1 db hagyma
10 dkg lángolt kolbász
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 tk édes fűszerpaprika
1 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 tk Erős Pista
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
só
őrölt bors
ecet