Hirdetés
Tejfölös burgonyakrémleves vargányagombával

Tejfölös burgonyakrémleves vargányagombával

Az ősz színei és ízei köszönnek be konyhánkba ezzel a selymes állagú, melengető, varázslatos ízvilágú levessel. Az első kanál után már mosolyogni fog - garantáljuk!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

A szárított vargányát leöntjük 1 dl forró vízzel, és egy órán át duzzadni hagyjuk.  A póréhagymát és a burgonyát megtisztítjuk; a pórét felaprítjuk, a burgonyát kockázzuk. A gombát kivesszük az áztatóvízből, és apróra vágjuk, a levet félretesszük. A vajat felmelegítjük, a póréhagymát megfuttatjuk rajta. Felöntjük a zöldségleves felével és a tejjel. Fűszerezzük majoránnával, babérlevéllel, majd hozzáadjuk a burgonyát és a gombát, sózzuk. Puhára főzzük.

Kivesszük a babérlevelet, beleöntjük a tejfölt, és összeturmixoljuk a levest, közben beleszórjuk a burgonyapüré port. Utánaízesítünk, beleszórjuk a gombaport is.

Megjegyzés: A "felöntésnél" használhatjuk a gomba áztatólevét is, együtt a zöldséglevessel.

Tálalás

Tálalásnál megszórjuk aprított petrezselyemmel, simára kevert tejföllel díszítjük; adhatunk hozzá pirított zsemlekockákat, vagy hajszálvékonyra szeletelt friss vargányát, esetleg hófehér csiperkegombát.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

30 dkg burgonya
20 dkg póréhagyma
1 ek szárított vargányagomba
2 ek vaj
0.5 l zöldségleves
1 tk majoranna
2 db babérlevél
3 ek burgonyapürépor
0.5 l tej
1
kk gombapor
1
kk ecet

A tálaláshoz

1 tk aprított petrezselyemzöld
tejföl
simára keverve
pirított kenyér- vagy zsemlekockák
vargánya- vagy csiperkegomba
vékonyra szeletelve

További elnevezések:

Hirdetés
Hirdetés