
Tavaszi leves nagymama módra
Menjünk a piacra, rakjuk tele a kosarunkat mindenféle harsogó primőrrel, biciklizzünk haza, és dobjuk össze ezt a remek levest! Addigra, remélhetőleg, a párunk már lenyírta a füvet, és egy kellemes és könnyű ebéddel ünnepelhetjük meg a tavaszt, madárcsicsergés közepette! Na, hogy hangzik?
Elkészítés
Az újhagymát karikára vágjuk és az olajon átforrósítjuk A zöldségeket megtisztítjuk; a sárgarépát, zellert és a karalábét kis kockákra vágjuk. Megszórjuk a liszttel, átkeverjük, kicsit még forrósítjuk, majd felöntjük hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot. Sózzuk, és a fehérborssal fűszerezzük. Körülbelül 35 perc alatt lassú forralással puhára főzzük a zöldséget. A tejszínt elkeverjük a tejföllel, kis adagokban hozzámerünk a levesből, ezzel is simára keverjük, majd a levesbe öntjük, átkeverjük. Ha kell, sóval, cukorral, borssal utánaízesítünk.
Megjegyzés: A cukrot az elején, a hagyma pirítása során is hozzáadhatjuk.
Tálalás
Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, de ezzel már nem forraljuk.
Ez a leves zsenge tavaszi zöldségekből a legfinomabb, de persze egész évben lehet főzni.