Hirdetés
Tavaszi leves nagymama módra

Tavaszi leves nagymama módra

Menjünk a piacra, rakjuk tele a kosarunkat mindenféle harsogó primőrrel, biciklizzünk haza, és dobjuk össze ezt a remek levest! Addigra, remélhetőleg, a párunk már lenyírta a füvet, és egy kellemes és könnyű ebéddel ünnepelhetjük meg a tavaszt, madárcsicsergés közepette! Na, hogy hangzik?

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Az újhagymát karikára vágjuk és az olajon átforrósítjuk A zöldségeket megtisztítjuk; a sárgarépát, zellert és a karalábét kis kockákra vágjuk. Megszórjuk a liszttel, átkeverjük, kicsit még forrósítjuk, majd felöntjük hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot. Sózzuk, és a fehérborssal fűszerezzük. Körülbelül 35 perc alatt lassú forralással puhára főzzük a zöldséget. A tejszínt elkeverjük a tejföllel, kis adagokban hozzámerünk a levesből, ezzel is simára keverjük, majd a levesbe öntjük, átkeverjük. Ha kell, sóval, cukorral, borssal utánaízesítünk.

Megjegyzés: A cukrot az elején, a hagyma pirítása során is hozzáadhatjuk.

Tálalás

Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, de ezzel már nem forraljuk.

Ez a leves zsenge tavaszi zöldségekből a legfinomabb, de persze egész évben lehet főzni.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 kis zeller
1 db karalábé
1 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
10 dkg zöldborsó
(cukorborsó)
10 dkg sárgarépa
1 csokor újhagyma
1 csokor aprított petrezselyemzöld
3 ek olívaolaj
2 tk liszt
őrölt fehérbors
0.5 tk cukor
8 dl víz
1 dl tejföl
1 dl tejszín

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés