Hirdetés
Spanyol csicseriborsó leves

Spanyol csicseriborsó leves

Egzotikum a javából - egyszerű hozzávalókkal! OZ nagy mestere ezeknek a remek egyvelegeknek! Hűvösebb napokra a legjobb választás!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1655 kcal
Húsmentes étel
Tejmentes étel

Elkészítés

A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, előbbit apróra, utóbbit kis kocákra vágjuk. A kaliforniai paprikát ugyanekkorára kockázzuk.

Olívaolajon világosra pirítjuk a hagymát, hozzátesszük a fenyőmagot, ezzel kicsit tovább pirítjuk, majd megszórjuk az őrölt pirospaprikával, és hozzáadjuk a sárgarépát, a paprikát, a borsót és a fűszereket. Felöntjük a zöldséglevessel és hozzátesszük a többi hozzávalót. Készre főzzük.

Tálalás

Tálaláskor meghintjük aprított petrezselyemmel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

10 dkg hagyma
10 dkg fenyőmag
szárazon megpirítva
5 dkg kaliforniai paprika, piros
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
vagy cukorborsó
1 db csicseriborsó konzerv
1 db paradicsomkonzerv (aprított)
1 dl száraz sherry
1 tasak paella fűszerkeverék
4 db áttört fokhagymagerezd
1 tk édes fűszerpaprika
1 l zöldségleves
0.5 dl olívaolaj
aprított petrezselyemzöld

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés