
Pasztinákleves almával és citrommal
Ez a leves visszaadja a pasztináknak méltó helyét a zöldségek között. Ha elkészíti és megkóstolja, akkor bizonyára így fog vélekedni Ön is. Próbálja ki!
Elkészítés
Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit és az almát hámozzuk. A hagymát apróra, a sárgarépát, a pasztinákot, a krumplit és az almát 1x1 centis kockákra vágjuk.
Főzés: Az olívaolajon világosra pirítjuk a hagymát, felöntjük a zöldséglevessel és hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a citromhéjat is. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, utánaízesítünk. A végén az almakockákat is a levesbe tesszük, de ezzel már nem főzzük.
Figyelem: Ha nem biztos, hogy az összes megfőzött leves elfogy tálaláskor, akkor azt javasoljuk, hogy csak a tányérokba tegyen friss almakockákat és arra merje rá a levest. Nem lenne szerencsés az almakockákkal lehűteni majd újramelegíteni az egész levest.
Tálalás
Meghintjük friss vágott petrezselyemmel.