Hirdetés
Pasztinákleves almával és citrommal

Pasztinákleves almával és citrommal

Ez a leves visszaadja a pasztináknak méltó helyét a zöldségek között. Ha elkészíti és megkóstolja, akkor bizonyára így fog vélekedni Ön is. Próbálja ki!

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit és az almát hámozzuk. A hagymát apróra, a sárgarépát, a pasztinákot, a krumplit és az almát 1x1 centis kockákra vágjuk.

Főzés: Az olívaolajon világosra pirítjuk a hagymát, felöntjük a zöldséglevessel és hozzáadjuk a zöldségeket,  sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a citromhéjat is. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, utánaízesítünk. A végén az almakockákat is a levesbe tesszük, de ezzel már nem főzzük.

Figyelem: Ha nem biztos, hogy az összes megfőzött leves elfogy tálaláskor, akkor azt javasoljuk, hogy csak a tányérokba tegyen friss almakockákat és arra merje rá a levest. Nem lenne szerencsés az almakockákkal lehűteni majd újramelegíteni az egész levest.

Tálalás

Meghintjük friss vágott petrezselyemmel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
10 dkg sárgarépa
30 dkg pasztinák
20 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
2 db alma
1 l zöldségleves
2 dl főzőtejszín
1 tk reszelt citromhéj
bors

Tálaláshoz

friss, aprított petrezselyemzöld

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés