Hirdetés
Korhelyleves

Korhelyleves

Újévkor, másnapokon, hideg-ködös téli vasárnapokon: a legjobb választás! Először is: finom. Másodszor: vitamindús. És egyébként is: ki ne szeretné a korhelylevest? OZ verziója remek, egyébként....

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, és kockákra vagy karikákra vágjuk.

A szalonnát kisütjük majd a zsírján halvány sárgára pirítjuk hagymát. Hozzátesszük a zöldséget és a fokhagymát. A savanyú káposztát kicsit összevágjuk, és a lébe tesszük. Így járunk el a debreceni kolbásszal is. Fűszerezzük a pirospaprikával, felöntjük egy kis vízzel. Tovább fűszerezzük a köménnyel, babérral, csomborral, Erős Pistával, sózzuk. 1-1,5 óra alatt, gyöngyöző forralással, a hozzávalók megpuhulnak. Ekkor a tejfölt összekeverjük a liszttel, és ezzel a habarással sűrítjük a levest.

Ízlés szerint savanyíthatjuk ecettel.

Tálalás

A kitálalt levest meglocsoljuk tejföllel, ha valaki csípősen szereti, akkor tehet bele Erős Pistát még, végül megszórhatjuk vágott snidlinggel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 db debreceni kolbász
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg hagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
4 db áttört fokhagymagerezd
40 dkg savanyított káposzta
1 kk őrölt kömény
1 kk őrölt bors
1 kk borsikafű (csombor)
4 db babérlevél
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 ek só
ecet 10%-os

Tálaláshoz

2 dl tejföl
Erős Pista
1 csokor snidling

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés