
Korhelyleves
Újévkor, másnapokon, hideg-ködös téli vasárnapokon: a legjobb választás! Először is: finom. Másodszor: vitamindús. És egyébként is: ki ne szeretné a korhelylevest? OZ verziója remek, egyébként....
Elkészítés
A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, és kockákra vagy karikákra vágjuk.
A szalonnát kisütjük majd a zsírján halvány sárgára pirítjuk hagymát. Hozzátesszük a zöldséget és a fokhagymát. A savanyú káposztát kicsit összevágjuk, és a lébe tesszük. Így járunk el a debreceni kolbásszal is. Fűszerezzük a pirospaprikával, felöntjük egy kis vízzel. Tovább fűszerezzük a köménnyel, babérral, csomborral, Erős Pistával, sózzuk. 1-1,5 óra alatt, gyöngyöző forralással, a hozzávalók megpuhulnak. Ekkor a tejfölt összekeverjük a liszttel, és ezzel a habarással sűrítjük a levest.
Ízlés szerint savanyíthatjuk ecettel.
Tálalás
A kitálalt levest meglocsoljuk tejföllel, ha valaki csípősen szereti, akkor tehet bele Erős Pistát még, végül megszórhatjuk vágott snidlinggel.