Hirdetés
Kolumbiai krumplileves

Kolumbiai krumplileves

Gizi, "amatőr mesterünk" kolumbiai krumplilevesét úgy kell jellemeznünk, hogy egyszerű, de nagyszerű. Megállja a helyét vasárnapi ebéd levesként. Fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Könnyen elkészíthető. Mire vár akkor? Lásson neki!

Elkészítés ideje: 90 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A húst kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségeket megpucoljuk és szintén kisebb darabokra felvágjuk.

Egy edénybe beletesszük a húst és a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd lassú tűzön félpuhára főzzük.

Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzzük a levest, még minden hozzávaló megpuhul.

Ha már minden megpuhult, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, és az előzőleg egy kis levessel simára kevert tejfölt. Jól kiforraljuk és pár percig még együtt főzzük.

Tálalás

Tálaláskor a leves tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

50 dkg sertéscomb
vagy csirkemell
2 db sárgarépa
2 db paszternák
2 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 db zeller
1 db vöröshagyma
3-
4 db burgonya
2 gerezd fokhagyma
3 db MAGGI marhahúsleves kocka
őrölt bors
tárkony
1 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
friss, aprított petrezselyemzöld

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés