Hirdetés
Kolbászos majorannás krumplileves

Kolbászos majorannás krumplileves

Ezt a levest ehettük iskolai, munkahelyi menzákon, bár nem biztos, hogy mindig ilyen remek változatot! Ráadásul mindegy, hogy fúj vagy esik, tél van vagy nyár, bármikor gyorsan elkészíthető.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

A hagymát apró kockára vágjuk és az olajon megpirítjuk egy kicsit. Közben a zöldséget 1 x 1 cm kockára vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A pirospaprikát feloldjuk a forró hagymás olajban és felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a zöldséget a krumpli kivételével és a kolbászt. Fűszerezzük majorannával és sóval.

A krumplit is felkockázzuk és a leveshez tesszük.

Körülbelül 20 perc alatt készre főzzük.

Tálalás

Amikor megpuhult a zöldség, a tejfölt egy tálba tesszük, hozzámerünk egy-két merőkanálnyi levet, majd ezt belekeverjük az egész levesbe. Már tálalhatjuk is!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg burgonya
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 db hagyma
2 db debreceni kolbász
2 ek napraforgó olaj
1 tk édes fűszerpaprika
1 tk majoranna
2 dl tejföl

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés