
Kolbászos majorannás krumplileves
Ezt a levest ehettük iskolai, munkahelyi menzákon, bár nem biztos, hogy mindig ilyen remek változatot! Ráadásul mindegy, hogy fúj vagy esik, tél van vagy nyár, bármikor gyorsan elkészíthető.
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Elkészítés
A hagymát apró kockára vágjuk és az olajon megpirítjuk egy kicsit. Közben a zöldséget 1 x 1 cm kockára vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A pirospaprikát feloldjuk a forró hagymás olajban és felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a zöldséget a krumpli kivételével és a kolbászt. Fűszerezzük majorannával és sóval.
A krumplit is felkockázzuk és a leveshez tesszük.
Körülbelül 20 perc alatt készre főzzük.
Tálalás
Amikor megpuhult a zöldség, a tejfölt egy tálba tesszük, hozzámerünk egy-két merőkanálnyi levet, majd ezt belekeverjük az egész levesbe. Már tálalhatjuk is!
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
40 dkg burgonya
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 db hagyma
2 db debreceni kolbász
2 ek napraforgó olaj
1 tk édes fűszerpaprika
1 tk majoranna
só
2 dl tejföl