Hirdetés
Karfiolleves

Karfiolleves

Egész évben rendelkezésünkre áll ez a zöldségféle, így bármikor belevághatunk e leves elkészítésébe. OZ itt hagyományos módon készíti; kanalazva egy kicsit nosztalgiázhatunk is…

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A hagymát és gyökereket kis kockákra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, paprikázzuk, felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal és Erős Pistával. Beletesszük a gyökérzöldséget és a kis rózsákra szedett karfiolt. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Közben elkészítjük a gyors nokedlit.

A tejszínt összekeverjük a tejföllel és a liszttel, majd ezzel besűrítjük a levest.

A nokedlitésztát egy fagyasztózacskóba tesszük, kis lyukat vágunk a zacskón és a lyukon keresztül a nokedlit a levesbe nyomjuk. Ha újra felforrt, már tálalhatjuk is.

Tálalás

Tálalásnál megszórjuk petrezselyemzölddel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 fej karfiol
2 ek napraforgó olaj
1 db hagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 ek liszt
1 tk édes fűszerpaprika
1 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
1 tk Erős Pista
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
őrölt bors

Gyors nokedlihez:

1 db tojás
1 ek liszt
(púpozott)
0.5 tk só
fekete hagymamag

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés