Hirdetés
Gyors leves férfiaknak („Csak semmi cicó!”)

Gyors leves férfiaknak („Csak semmi cicó!”)

Ilyen az, amikor Sanyi és OZ megéheznek, de rengeteg megbeszélnivalójuk akad, amihez nyugodt, pohár melletti ücsörgés is szükséges. Felteszik ripsz-ropsz ezt a levest, megbeszélik, amit kell, és már kész is az ebédjük!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

Előkészítés: megtisztítjuk a zöldségeket.

Főzés: Legelőször is felforralunk kb. 2,5 liter vizet egy lábasban. Amíg felforr, felkarikázzuk a sárgarépát, a fehérrépát. Ezt forrásnál már önthetjük is a vízbe. Leveleire tépjük a kelkáposztát és kettévágjuk a leveleket. Ezt is beledobjuk a vízbe, a préselt fokhagymával együtt. Belehámozzuk burgonyapucolóval a citrom héjának negyedét is. És máris jöhetnek a fűszerek is, csipetjével (legalább, de ez ízlés kérdése!): lestyán, tárkony, bors, só (óvatosan, mert a leveskockák is sósak!), Édes Anna, pirospaprika és a szárított pirított hagyma. Végül jöhet a leveskocka: literenként egy. A legvégén beletesszük a csontot és a nyesedéket is. Az egészet összeforraljuk, és amikor forr, akkor levesszük a lángot takarékra.

Így főzzük kb. másfél órán át, közben az elpárolgott vizet időnként pótoljuk (összesen kb. egy literrel).

A másfél óra vége felé a tejfölt egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáadunk kb. egy merőkanálnyi levest. Kikeverjük simára, majd ezt beleöntjük a levesbe, elvegyítjük; egyet forralunk még rajta.

Tálalás

Nagy és mély tányérba merjük a levest, megszórhatjuk friss aprított petrezselyemmel és kínálhatunk hozzá friss kenyeret is. Fogyasztása társaságban az igazi.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 kg karajcsont, bármilyen nyesedék
4 db sárgarépa
0.5 kg kelkáposzta
2 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 db citrom
2 db MAGGI marhahúsleves kocka
2 dl tejföl
lestyánlevél aprítva
tárkony
bors
édes fűszerpaprika
2 tk Édes Anna
1 ek szárított, pirított hagyma

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés