
Fehérkáposzta leves tejjel
Különlegeset - egyszerűből! OZ ezen receptje ennek a kívánalomnak felel meg! Olcsó, gyors, finom és szinte már egzotikus!!!
Elkészítés ideje:
1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
A káposzta külső leveleit leszedjük, a fejet megfelezzük, torzsáját kivágjuk. Az így megtisztított káposztát kockákra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a káposztát, megsózzuk, és kevés vizet öntve alá, lefedve megpároljuk. Amikor ezzel megvagyunk, turmixgépben, vagy botmixerrel pürésítjük annyi tejjel, hogy krémleves sűrűségű legyen. A kész levest különbözö feltétekkel lehet az asztalra tenni.
Tálalás
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
1 kg fehérkáposzta
20 dkg vaj
víz
só
1 l tej