Hirdetés
Fehérkáposzta leves tejjel

Fehérkáposzta leves tejjel

Különlegeset - egyszerűből! OZ ezen receptje ennek a kívánalomnak felel meg! Olcsó, gyors, finom és szinte már egzotikus!!!

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A káposzta külső leveleit leszedjük, a fejet megfelezzük, torzsáját kivágjuk. Az így megtisztított káposztát kockákra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a káposztát, megsózzuk, és kevés vizet öntve alá, lefedve megpároljuk. Amikor ezzel megvagyunk, turmixgépben, vagy botmixerrel pürésítjük annyi tejjel, hogy krémleves sűrűségű legyen. A kész levest különbözö feltétekkel lehet az asztalra tenni.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 kg fehérkáposzta
20 dkg vaj
víz
1 l tej

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés