
Édesköményes csirkekrémleves
Már többször szemezett a zöldségesnél ezzel a furcsa alakú zöldséggel, de még sosem próbálta? Itt az alkalom! A család a krémlevesben már nem ismeri fel az alkotóelemeket, így a belehintett szeretetünkre foghatjuk e remek ízeket.
Elkészítés
A csirkealaplébe tesszük az aprított zöldségeket, a kockára vágott csirkemellet, fűszerezzük a
paradicsompürével, borssal, cukorral, édeskömény maggal, sóval és teljesen puhára főzzük. Mixerbe öntjük a főzőtejszínt, a lisztet jól elkeverjük benne, majd a levest is hozzáöntjük és teljesen pürésítjük. Visszaöntjük a lábasba, utánaízesítünk citrommal, ha kell sóval, borssal, és jól felforraljuk.
Tálalás
Tálalásnál simára kevert joghurttal díszítjük, megszórjuk aprított petrezselyemlevéllel, és pirított kenyérkockákat adunk hozzá.