Hirdetés

Bableves füstölt hússal

Bableves füstölt hússal
Készítette:Gy.Zsuzsi
Elkészítés ideje: 120 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű

Hozzávalók

1/2 kg bab (fehér vagy tarka)
1 kg füstölt hús
3 sárgarépa
2 zöldség
1/2 karalábé
3-4 szem burgonya
1-2 babérlevél
3-4 gerezd fokhagyma
olaj
2-3 fakanálnyi liszt
1-2 kiskanál pirospaprika

Elkészítés

A húst feldarabolom, ezután megmosom a húst és a babot is.

A babot, a húst, a fokhagymát és a babérlevelet felteszem vízben főzni. Kb. 1-1,5 órát főzöm, ezután teszem bele a zöldséget, sózom.

A sóval ÓVATOSAN bánjunk, mert a füstölt hús sós (legalábbis az enyém az szokott lenni)

Amikor megfőlt berántom. A rántáshoz az olajat felhevítem, beleteszem a lisztet, főzöm kis ideig, majd miután elzártam a gázt alatta, és már nem habzik, hozzáadom a pirospaprikát is. Összekeverem, és a forrásban lévő leveshez keverem. Összeforralom és kész.

Jó étvágyat!

Tálalás

Leveses tányérban szedem, friss ropogós kenyérrel kínálom.

Hirdetés
Hirdetés