Hirdetés
Ázsiai sárgarépaleves kókusztejjel és tengeri halszeletkékkel

Ázsiai sárgarépaleves kókusztejjel és tengeri halszeletkékkel

Az ázsiai alaplevünket ezúttal hallal egészítjük ki, ami, ha lehet, még egészségesebbé teszi ételünket. Nem mellesleg: finomabbá is! Egyébként, ez a videó rejti a teljes alaplé-készítés filmjét is!

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Ez az adag kivételesen 10 személyre való.

Az összes zöldséget megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a zöldségalaplében fedő alatt puhára főzzük, de még előtte hozzáadjuk a kókusztejet, a kurkumát és a borsot. Körülbelül félórányig főzés után botmixerrel, vagy turmixgépben krémesre mixeljük a tejföllel. Sóval, ecettel, cukorral még pikánsabbá tehetjük.

A halat kockára vágjuk, és beledobjuk a forrásban lévő levesbe. 2-3 percig főzzük csupán.

Tálalás

Tálaláskor reszelt zöldcitromhéjjal és friss chilipaprika-karikákkal díszíthetjük. Az utóbbival természetesen csak akkor, ha kedveljük a markánsan csípős ízeket.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg sárgarépa
10 dkg hagyma
10 dkg zeller
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
10 dkg burgonya
6 gerezd fokhagyma
1.5 l zöldségleves
4 dl kókusztej
1 kk fehérbors
1 tk kurkuma
1 tk ecet
1 tk cukor
2 dl tejföl
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
1 db tengeri halfilé

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés