
Ázsiai sárgarépaleves kókusztejjel és tengeri halszeletkékkel
Az ázsiai alaplevünket ezúttal hallal egészítjük ki, ami, ha lehet, még egészségesebbé teszi ételünket. Nem mellesleg: finomabbá is! Egyébként, ez a videó rejti a teljes alaplé-készítés filmjét is!
Elkészítés
Ez az adag kivételesen 10 személyre való.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a zöldségalaplében fedő alatt puhára főzzük, de még előtte hozzáadjuk a kókusztejet, a kurkumát és a borsot. Körülbelül félórányig főzés után botmixerrel, vagy turmixgépben krémesre mixeljük a tejföllel. Sóval, ecettel, cukorral még pikánsabbá tehetjük.
A halat kockára vágjuk, és beledobjuk a forrásban lévő levesbe. 2-3 percig főzzük csupán.
Tálalás
Tálaláskor reszelt zöldcitromhéjjal és friss chilipaprika-karikákkal díszíthetjük. Az utóbbival természetesen csak akkor, ha kedveljük a markánsan csípős ízeket.