
Ázsiai sárgarépaleves kókusztejjel és rákfarokkal
Egzotikus, ámde nem is olyan bonyolult alaplevünkhöz ezúttal igazi ínyencséget társítunk: a már hazánkban is jól ismert garnélát. Így lesz ünnepi a szerény kis alaplé.
Elkészítés
Előzetes megjegyzés: ebben a receptben már csak a csirkemellre vonatkozó részt láthatja filmen. Az alaplé filmjét keresse az "Ázsiai sárgarépaleves kókusztejjel és tengeri halszeletkékkel" című receptünknél, itt: http://www.laptopkonyha.hu/receptek/?sw_29_start_at=00:08:11&sw_29_item=3237&&
Ez az adag kivételesen 10 személyre való.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a zöldségalaplében fedő alatt puhára főzzük, de még előtte hozzáadjuk a kókusztejet, a kurkumát és a borsot. Körülbelül félórányig főzés után botmixerrel, vagy turmixgépben krémesre mixeljük a tejföllel. Sóval, ecettel, cukorral még pikánsabbá tehetjük.
Az a javaslatunk, hogy ehhez a leveshez ne főtt, hanem még szürke színű rákot használjunk! Vegyük le a páncélját, és főzzük bele az alaplevesünkbe - addig, amíg színt nem vált, azaz rózsaszínű nem lesz.
(Amennyiben a garnéla pucolása gondot okozna, ajánljuk ezt a kis oktatófilmünket: http://www.laptopkonyha.hu/praktikak/?sw_44_item=706&sw_44_folder=448)
Tálalás
Tálaláskor a kimert leves közepére helyezzük a megfőtt rákot, chilipehellyel és aprított bazsalikomlevéllel díszíthetjük.