
Ázsiai sárgarépaleves kókusztejjel és nyers spenóttal
Az ázsiai alaplevesünk megmarad tisztán zöldségesnek, ha ezt a verziót választjuk. A friss spenót jelenléte sok hasznot hoz: tele van vitaminnal és szépen díszít!
Elkészítés
Előzetes megjegyzés: ebben a receptben már csak a csirkemellre vonatkozó részt láthatja filmen. Az alaplé filmjét keresse az "Ázsiai sárgarépaleves kókusztejjel és tengeri halszeletkékkel" című receptünknél, itt: http://www.laptopkonyha.hu/receptek/?sw_29_start_at=00:08:11&sw_29_item=3237&&
Ez az adag kivételesen 10 személyre való.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a zöldségalaplében fedő alatt puhára főzzük, de még előtte hozzáadjuk a kókusztejet, a kurkumát és a borsot. Körülbelül félórányig főzés után botmixerrel, vagy turmixgépben krémesre mixeljük a tejföllel. Sóval, ecettel, cukorral még pikánsabbá tehetjük.
Felkarikázzuk a friss spenótot; felforrósítjuk, és már tálalhatunk is!
Tálalás
A kimert levesre rászórjuk a spenótleveleket. Jó étvágyat!