Hirdetés

Anya levese - sült céklapüréből

Anya levese - sült céklapüréből
Készítette:Maimoni
Elkészítés ideje: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Hozzávalók

2 közepes cékla
1 fej hagyma
olívaolaj
szárított zöldség

bors
őrölt római kömény
2 dl tejföl

Elkészítés

A két közepes céklát előző nap megsütjük: sütőben, egészben, hámozva, alufóliába tekerve 190 fokon, amíg a villával azt nem érezzük, hogy puha. Több, mit egy óra.
Egy fej hagymát apróra vágunk, kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a kockára vágott céklát, átkeverjük, és felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi, adunk hozzá egy evőkanál szárított zöldséget, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés őrölt római köménnyel, negyedórán át forrni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ilyenkor, ha túl sűrű, vízzel lehet hígítani. A végén két deci tejföllel krémesítjük.

Tálalás

A receptet a Praktikák sok gyerekhez blog szerzője, Maimoni tette közzé.

Hirdetés
Hirdetés