Hirdetés

Amarettos málnakrémleves

Amarettos málnakrémleves
Készítette:Gizi
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű

Hozzávalók

50 dkg málna
5 dl víz
2 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor
cukor
3 db szegfűszeg
pici őrölt fahéj
4-5 levél citromfű
1 ek keményítő
3 ek Amaretto (mandula likőr)

Elkészítés

A málnát a vízzel, az ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a fűszerekkel feltesszük főni.
Kb. 10 percig lassú tűzőn főzzük, majd kiszedjük belőle a szegfűszeget és a citromfüvet. Botmixerrel pépesítjük.
Ezután egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe.
Visszaönjük az edénybe, majd ismét feltesszük a tűzre.
Közben a keményítőt simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk.
Végül hozzáadjuk a likőrt és kevergetve jól kiforraljuk.
Hűtőbe jól lehűtjük. Hidegen tálaljuk.

Tálalás

Tálaláskor a tetejét pirított mandulával megszórjuk, de tejszínhabot is kínálhatunk mellé.

Hirdetés
Hirdetés