1 csokor sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
zeller
1/2 karalábé
1 vöröshagyma
1 csésze pattogatott amaránt
1 kávéskanál pirospaprika
1 dl natúr joghurt
só
bors
petrezselyemzöld
olaj
Az olajon megfuttatott hagymához adjuk az amarántot, és folyamatos kevergetés mellett gyengén megpirítjuk. Levesszük a tűzről, és rászórjuk a pirospaprikát, majd megkeverjük. Tegyük vissza a tűzre, közben dobáljuk bele a karikákra vágott répát, a petrezselyemgyökeret, a felkockázott karalábét és a zellert. Sózzuk, borsozzuk, majd ha jól összeforgattuk a zöldségeket, felöntjük vízzel. Ha sűrűbb levest szeretnénk, akkor használjunk kevesebb vizet.
Ha megpuhultak a hozzávalók, a leveshez kanalanként hozzáadva a joghurtot, botmixerrel krémesítsük.
Forrón tálaljuk, amaránttal, friss petrezselyemzöldjével díszítjük.