Hirdetés

Amarántos zöldségkrémleves

Amarántos zöldségkrémleves
Készítette:laptopkonyha
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Hozzávalók

1 csokor sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
zeller
1/2 karalábé
1 vöröshagyma
1 csésze pattogatott amaránt
1 kávéskanál pirospaprika
1 dl natúr joghurt

bors
petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés

Az olajon megfuttatott hagymához adjuk az amarántot, és folyamatos kevergetés mellett gyengén megpirítjuk. Levesszük a tűzről, és rászórjuk a pirospaprikát, majd megkeverjük. Tegyük vissza a tűzre, közben dobáljuk bele a karikákra vágott répát, a petrezselyemgyökeret, a felkockázott karalábét és a zellert. Sózzuk, borsozzuk, majd ha jól összeforgattuk a zöldségeket, felöntjük vízzel. Ha sűrűbb levest szeretnénk, akkor használjunk kevesebb vizet.
Ha megpuhultak a hozzávalók, a leveshez kanalanként hozzáadva a joghurtot, botmixerrel krémesítsük.

Tálalás

Forrón tálaljuk, amaránttal, friss petrezselyemzöldjével díszítjük.

Hirdetés
Hirdetés