Hirdetés

Almás sütőtök krémleves a mézeskalács ízeivel

Almás sütőtök krémleves a mézeskalács ízeivel
Készítette:hortobagyianna
Elkészítés ideje: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Hozzávalók

egy 130-140 dkg-os sütőtők, a héj és a magok nélkül 60 dkg, ennyi kell a levesbe
40 dkg illatos alma (tisztítva mérve)
1 l víz
2 dl tejszín
6 dkg diabetikus méz
5 dkg nyírfacukor
3 tk mézeskalács fűszerkeverék (cukrozatlan!)
1 kk vaníliavelő
4 tk fahéj
4-5 szem szegfűszeg
És a tálaláshoz rengeteg fahéj!!! :-)

Elkészítés

A sütőtököt vágjuk félbe. Távolítsuk el a magjait, daraboljuk fel és sorakoztassuk alufóliával bélelt tepsibe. Süssük meg.
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk cikkekre, a magházat távolítsuk el és tegyük egy lábasba.
Öntsük fel egy liter vízzel, dobjuk bele a szegfűszeget, szórjuk bele a vaníliát és 2 tk fahéjat, és főzzük puhára.
A megsült sütőtököt (a héját eltávolítva) tegyük az alma mellé, öntsük hozzá a tejszínt és merülőmixerrel pürésítsük.
Keverjük bele a többi fűszert és a nyírfacukrot, tegyük vissza a tűzre és melengessük össze, amíg egyet rottyan.

Tálalás

Fahéjjal megszórva forrón tálaljuk.

Hirdetés
Hirdetés