Hirdetés

Ajo blanco, a csodás spanyol fokhagymaleves

Ajo blanco, a csodás spanyol fokhagymaleves
Készítette:Házisáfrány
Elkészítés ideje: 15 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű

Hozzávalók

20 dkg blansolt mandula
3 vastag szelet parasztkenyér, héjától megfosztva
3 geredz fokhagyma
1.5 dl olíva olaj
2 ek sherryecet vagy ha nincs, vörösborecer
5-7 dl víz
só, bors
Szőlőszemek

Elkészítés

Daráld finomra a blansolt mandulát és tépkedd össze a kenyérbelet. Aprítsd mellé a fokhagymát.
Öntsd rá az olajat és egy keveset a vízből majd hagyd állni, míg megszívja magát.
Add hozzá az összes hozzávalót a gyümölcsön kívül és mixeld egészen finomra. Sűrű állagú levest kell kapnod. Ha már kész, mindenképp kóstold meg, és ha kell, ízesítsd utána.
Jégbe hűtve, magnélküli szőlőszemekkel tálald, és ha nagyon lelkes vagy, húzd le a gyümölcsök héját.

Tálalás

A recepthez tartozó story: www.hazisafrany.hu
Ha tetszik az oldal, lájkold! :-)

Hirdetés
Hirdetés