Hirdetés
Osztrák zsemlegombóc

Osztrák zsemlegombóc

Klasszikus, megunhatatlan köret. Igazán megbízható forrásból. Ennyi a siker kulcsa. Szerintünk.

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 3
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A zsemléket kis kockákra vágjuk, a tojásokat összekeverjük a tejjel. A vajon megpirítjuk a hagymát. A zsemlékre ráöntjük a hagymás vajat, a tejes tojást, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szerecsendióval, és megszórjuk a petrezselyem zöldjével. Hagyjuk, hogy a zsemlék magukba szívják a folyadékot, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy formálható tésztát kapjunk. Kézzel gombócokat készítünk a masszából, és ezeket sós vízben kifőzzük.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 db szikkadt zsemle
2 dl tej
4 db tojás
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
bors
2 ek vaj
10 dkg hagyma
reszelt szerecsendió
liszt

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés