Hirdetés
Gombás burgonyafőzelék

Gombás burgonyafőzelék

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A gombát szeleteljük, a hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben kisütjük a szalonnát, megpirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és a burgonyát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel, citromhéjjal, és puhára főzzük. Amikor minden megpuhult, tejföllel finomítjuk a főzeléket.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

50 dkg burgonya
25 dkg gomba
10 dkg hagyma
5 dkg szalonna
1 kk kakukkfű
citromlé
1 kk reszelt citromhéj
2.5 dl tejföl
bors

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés