Burgonyapogácsa szezámmaggal és tökmaggal
Elkészítés ideje:
1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, majd lereszeljük. A tökmagot apróra vágjuk, és a szezámmaggal együtt száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk. A reszelt krumplit összekeverjük a tojássárgákkal, a pirított magokkal, a sóval és a borssal, a masszából pogácsákat formálunk,és ezeket teflonos serpenyőben, kevés olajon megsütjük.
Tálalás
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
60 dkg burgonya
2 db tojás sárgája
2 ek szezámmag
4 ek tökmag
só
bors
napraforgóolaj a sütéshez