
Bécsi burgonyasaláta
Rengeteg minden kísérője lehet ez a klasszikus saláta. Egyszerű elkészíteni, előre is el lehet készíteni és nagy mennyiségben is elkészíthető.
Elkészítés
Héjában megfőzzük a burgonyát, és elkészítjük a salátalevet.
A burgonyát akkora fazékba tesszük, amekkorába kényelmesen belefér. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, a vizet megsózzuk, és kb. húsz perc alatt megfőzzük. Ezalatt a húsleveskockát felfőzzük a 2,5 dl vízben, egy salátástálat pedig kikenünk a fokhagymával. A hagymát apróra vágjuk, és a salátástálba tesszük a mustárral, az ecettel, egy kávéskanálnyi sóval, az olajjal és a borssal. Ha a marhahúsleves kész, a salátástálba öntjük, és a hozzávalókat jól összekeverjük.
Közben a burgonya is megfőtt; hideg vízzel lehűtjük, hogy ne égesse kezünket a hámozásnál. A még meleg burgonyát a hámozás után rögtön a saláta lébe szeleteljük, jó vékonyan. Összekeverjük, és másnapig hűtőszekrényben hagyjuk összeérni.