
Tőkehal paradicsomos hagymával és sült krumplival
A tőkehal fellépése új köntösben! A körítés télies, tartalmas és nagyon finom.
Elkészítés
A halat besózzuk, és a citrom levével bedörzsöljük, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Amíg pácolódik, elkészítjük a paradicsomos hagymát.
Olívaolajon világossárgára pirítjuk a hagymát a cukorral és sóval. Hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, átforrósítjuk, és jöhet hozzá a paradicsompüré, amivel tovább pirítjuk. Belekerül a paradicsom, borsozzuk, sózzuk, paella fűszerkeveréket adunk hozzá és addig forraljuk, amíg főzelékszerű nem lesz.
Visszatérünk a halfilékhez. A filéket besózzuk, és duplán panírozzuk: először a lisztbe mártjuk, majd a felvert sózott tojásokba, ezután újra lisztbe forgatjuk, megint a tojás következik, végül a liszt, és forró olajban kisütjük.
A krumplikörethez a megfőtt, lehűlt burgonyát meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és aranysárgára sütjük benne a krumplit.
Tálalás
A halat, a paradicsomos ragut és a sült krumplit tálra rendezzük, citrommal és zöld fűszerrel díszítjük.