Hirdetés
Posírozott lazac

Posírozott lazac

Posírozás - ne gondoljon egy bonyolult konyhatechnikai műveletre! Végtelenül egyszerű, nem igényel nagy ügyességet és odafigyelést. Egy kezdő konyhatündér számára ideális ez a recept. Persze a gyakorlottabbak sem vallanak vele szégyent.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1980 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben előre megfőzzük. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és fehérrépát szinte egészben hagyjuk, a hagymákat félbevágjuk. A fűszerekkel és a citromhéjjal együtt kevés vízben kb. 1 órán át főzzük (a petrezselyemzöld szárát is főzzük bele), de úgy hogy  avizünk éppen csak "pöszmörögjön".

Ezt követően kivesszük a megpuhult zöldséget, beleöntjük a bort. Az alaplevet felforraljuk, hogy elveszítse alkoholtartalmát. 1-2 perc forralás után a hőmérsékletet ismét visszavesszük és beletesszük az alaplébe a halfiléket és nagyjából 10-15 percig ismét nagyon lassú tűzön főzzük az éppen pezsegő vízben, posírozzuk.

Tálalás

A léből kiszedett gyökérzöldséget felvágjuk, tálra rendezzük. Mellé kerül a burgonya és a közben megfőtt hal. Megöntözzük a főzőlével, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

80 dkg lazacfilé szálka és bőr nélkül
20 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 csokor petrezselyemzöld
2 db hagyma
kevés citromhéj
1 db babérlevél
1 tk szemes bors
2.5 dl fehérbor
7.5 dl víz

Körethez:

80 dkg főtt burgonya

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés