Hirdetés
Házinyúl combok gyökérzöldséges lében párolva, friss tormával

Házinyúl combok gyökérzöldséges lében párolva, friss tormával

Szinte leves. De nem teljesen. Szinte téli. De egy kevésbé meleg nyári napon is üdít. Szinte fogyókúrás. De csak akkor, ha nem faljuk fel egyszerre az összeset!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A házinyulat feldaraboljuk. A zöldségeket hosszanti hasábokra vágjuk, a hagymát és fokhagymát egyben hagyjuk. Egy lábosban vizet forralunk, melybe ha a víz forr, beletesszük a feldarabolt nyúlhúst a májjal együtt, sózzuk.

Ha a hús felforrt, leszedjük a képződő habot. Amikor már nem képződik több hab, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, a hagymaféléket és a szemes borsot. Újraforrást követően fedőt teszünk rá, szükség szerint utánsózzuk. Megfőzzük úgy, mint egy húslevest, lassú forralással min. másfél órán keresztül.

A körethez a burgonyát megfőzzük héjában és meghámozzuk. Egészben a kész levesbe tesszük átmelegítés céljából. A tormát megtisztítjuk, majd lereszeljük.

 

 

 

Tálalás

Egy levesestálba merünk a főtt burgonyából, mellétesszük a húst, a főtt zöldségeket, leöntjük a forró levessel, megszórjuk frissen reszelt tormával és esetleg zsázsával.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 db házinyúl
10 dkg hagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg pasztinák
20 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
2 gerezd fokhagyma
1 tk szemes bors
víz
1 db nyúlmáj
esetleg

A körethez

60 dkg burgonya
1 szál friss torma
2 ek zsázsa
Hirdetés
Hirdetés