
Garnéla burgonyával, paprikával és cukkinivel
Elegáns, gyors, könnyed és ugyanakkor kifejezetten egészséges főételt szeretne tálalni családjának, barátainak? Akkor itt az ideális megoldás! A zöldségek és a tenger gyümölcsei összefogása a válasz a fent említett elvárásokra.
Elkészítés
Előkészítés: A burgonyát héjában feltesszük főni, ha megfőtt, váltott hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk, és nagy kockákra vágjuk. A hagymát először kettévágjuk, majd szálasra aprítjuk, a cukkinit és a paprikát kicsit vastagabban felszeleteljük.
Sütés: Wokban felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a burgonyát. Ha kész, szűrőkanállal kivesszük és félretesszük. A hagymát, a paprikát és a cukkinit ebben a sorrendben a wokba tesszük úgy, hogy nagyjából kétpercenként kövessék egymást, és erős tűzön sütjük. Belekeverjük a paradicsompürét, fűszerezzük a fokhagymával, az oregánóval, a sóval, a borssal, a chilivel, és amikor a paradicsom illatozni kezd, hozzáadjuk a garnélát és a krumplit, majd jól összepirítjuk.
Tálalás
A tányérokra adagolt ételt megszórjuk petrezselyemzölddel, és citrommal díszítjük.