Hirdetés
Valódi grill csirke

Valódi grill csirke

Kísérletezős kedvében volt a laptopkonyha stábja ezzel az étellel. Volt csirkénk, volt megfelelő állványunk, grill-ételeket készítettünk; gondoltuk, kipróbáljuk! Sejtettük, hogy szép és finom lesz, na de ennyire!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 15 perc + 24 óra + 3 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1620 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A sütés előtt egy nappal belemasszírozzuk a fűszerkeveréket a csirke bőrébe és a bőre alá is, sőt a kitisztított belsejébe is. Letakarjuk műanyag fóliával és a hűtőbe tesszük másnapig.

Másnap, ha rendelkezünk egy konyhai "injekcióstűvel", tovább ízesíthetjük a csirkét úgy, hogy összeállítunk egy olajos-citromos-cajun fűszerkeverékes sűrű folyadékot, amit belefecskendezünk a csirke húsosabb részeibe. Ettől még ízletesebb és porhanyósabb lesz a csirke, de nélküle is remek lesz a sültünk.

Az előkészített csirkét rátesszük egy erre kitalált állványra (gyakran lehet kapni a grillkészülékkel együtt), vagy, ha ilyenünk nincs, akkor egy kinyitott doboz sörre. Ha az állványt választjuk, akkor annak a tálkájába öntsünk kb. másfél deci sört. Közben, a grill szélén, vagy a konyhában, olvasztunk kb. 5 deka vajat, és azt, egy ecset segítségével, rákenjük a csirkére.

Parázsló faszénre kell tenni, ha lehet legalulra helyezve el a rácsot. Tegyük rá a grill tetejét is. Időnként ellenőrizzük a tüzet. Ha kialudni készülni, tegyünk hozzá még faszenet, de vigyázzunk, hogy ne lángoljon nagyon.

A csirke 2,5 és 4 óra közötti időtartam alatt sül tökéletesre. Ez nagyban függ a súlyától és "életkorától" is. Akkor van kész, ha igazi, szép, grillcsirke színt kapott, és a hústű könnyedén szalad bele a húsába. 

Tálalás

A csirkét feldaraboljuk, egy tálra tesszük. Semleges ízesítésű salátát és friss kenyeret javasolunk mellé.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 egész csirke
konyhakészen
4 ek grillcsirke fűszerkeverék
2 ek olívaolaj
1 db citrom leve
1 ek cajun fűszerkeverék
5 dkg vaj
1 doboz sör

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés