Hirdetés
Rozmaringos bableves bográcsban főzve

Rozmaringos bableves bográcsban főzve

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

A zöldséget, a sonkát és a kolbászt kis kockákra vágjuk. A fokhagymát áttörjük. A bográcsban felforrósítjuk az olajat, azon megfuttatjuk a hagymát, fokhagymát és a sárgarépát, majd hozzátesszük a többi zöldséget,, felkockázott kolbászt és sonkát, a babot a levével, a paradicsomkonzervek tartalmát, a sűrített paradicsomot, felöntjük körülbelül egy liter vízzel, sózzuk, fűszerezzük a rozmaringgal, babérral, borssal. Körülbelül 30-40 percen keresztül lassú gyöngyözéssel főzzük.

Tálalás

Tányérokba szedjük a levest, és meghintjük a petrezselyemmel, a reszelt parmezánnal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

800 g vörösbab konzerv
20 dkg debreceni kolbász
10 dkg főtt, füstölt sonka
vagy tarja egyben
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
10 dkg zeller
10 dkg hagyma
2 ek olívaolaj
2 db hámozott, darabolt paradicsom konzerv
2 ek sűrített paradicsom
6 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
1 tk szárított rozmaring
őrölt bors
kb.
1 l víz

Tálaláshoz:

1 csokor petrezselyemzöld
20 dkg parmezán sajt

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés