Hirdetés
Mallorcai halászok kedvence

Mallorcai halászok kedvence

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A hozzávalókat megmossuk, tisztítjuk. Ha élő kagylónk van, akkor azt váltott vizben mossuk a kagylókban levő homok miatt. A hagymát apróra vágjuk, a zöld spárgát megpucoljuk, és háromujjnyi darabokra vágjuk. A gombát szeleteljük, a paprikát kockázzuk, a fokhagymát áttörjük. A citromokat nyolcadoljuk és a petrezselymet aprítjuk. Ha mindent előkészítettünk, a bográcsba öntjük az olajat, és amikor meleg, beledobjuk a hagymát; éppen csak megfuttatjuk, és már adjuk is hozzá a paprikát, majd a gombát. Pár perc után, amikor a gomba elkezd vizet ereszteni, felöntjük a passzírozott paradicsommal, fokhagymázzuk, sózzuk, fűszerezzük oregánóval és a paella fűszerkeverékkel, és kis vizet öntünk alá. Miután felforrt, beletehetjük a tenger gyümölcseit, a kagylókat, majd a spárgát, és az olívát is. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű raguszerű állaga legyen. Erős tűzön főzzük. Amikor a kagylók kinyíltak, hozzákeverjük a citromot és a petrezselyemzöldet, és lehet is tálalni.

Tálalás

A ragut tányérokra szedjük, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és fehér kenyérrel tálaljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 kg tenger gyümölcsei (garnéla, tintahal, szépia, polip, stb.)
1 -
1.5 kg kagyló
(héjastól)
2 db hagyma
20 dkg kaliforniai paprika, piros
3 ek fekete olívabogyó
50 dkg passzírozott paradicsom (tetrapack)
10 gerezd fokhagyma
50 dkg zöld spárga
25 dkg gomba
1 tasak paella fűszerkeverék
1 tk oregánó
1 dl olívaolaj
2 db citrom
(bio)
2 csokor petrezselyemzöld
víz

Tálaláshoz:

fehér kenyér

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés