Hirdetés
Grillezett keszeg

Grillezett keszeg

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A pucolt keszeget besózzuk, a grill olajjal bekenjük, és a halsütőbe tesszük. Először erős tűzön, majd gyengébben mind a két felén megsütjük kb. 10 perc alatt. A sütési idő a tűz erősségétől és a halak méretétől függ, ezért pontosan nem lehet az elkészítés idejét megadni. Sütés közben a halat kétszer-háromszor lekenjük a grill olajjal.

Grill olaj elkészítése:
Az áttört fokhagymát összekeverjük az olajjal, és felhasználás előtt egy napig érleljük.

Tálalás

Ha a hal megsült, tányérokra tesszük, meghintjük a pirospaprikával, és vágott petrezselyemmel díszítjük. Fehér kenyér illik hozzá.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 kg keszeg
(arasznyi)
2 dl fokhagymás olívaolaj
édes fűszerpaprika
1 csokor petrezselyemzöld

Fokhagymás olívaolajhoz:

2 dl olívaolaj
2 db áttört fokhagymagerezd

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés