Grillezett keszeg
Elkészítés ideje:
1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel
Elkészítés
A pucolt keszeget besózzuk, a grill olajjal bekenjük, és a halsütőbe tesszük. Először erős tűzön, majd gyengébben mind a két felén megsütjük kb. 10 perc alatt. A sütési idő a tűz erősségétől és a halak méretétől függ, ezért pontosan nem lehet az elkészítés idejét megadni. Sütés közben a halat kétszer-háromszor lekenjük a grill olajjal.
Grill olaj elkészítése:
Az áttört fokhagymát összekeverjük az olajjal, és felhasználás előtt egy napig érleljük.
Tálalás
Ha a hal megsült, tányérokra tesszük, meghintjük a pirospaprikával, és vágott petrezselyemmel díszítjük. Fehér kenyér illik hozzá.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
1 kg keszeg
(arasznyi)
2 dl fokhagymás olívaolaj
só
édes fűszerpaprika
1 csokor petrezselyemzöld
Fokhagymás olívaolajhoz:
2 dl olívaolaj
2 db áttört fokhagymagerezd