Faszénen grillezett sertéstarja mexikói grillszósszal
A szabadtéri sütések nagy klasszikusa a tarja. Finom, szaftos hús, igazán a grillre termett! Íme OZ (egyik) verziója!
Elkészítés
A tarjaszeleteket bevagdossuk a szélein, ahol az inak futnak a húson. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van; mindegyik húst megöntözzük olajjal. Szorosra nyomkodjuk a szeleteket, hogy ne maradjon közöttük levegő. A legfelső szeleteket még külön is beolajozzuk, és egy darab folpackot szorosan rányomunk, így megakadályozzuk, hogy a levegővel érintkezzenek. Legalább egy órán át, de akár egy napon át is, a hűtőszekrényben érleljük a húst.
A hús sütése előtt, amíg a faszén eléri a megfelelő, "izzó" állagát, összeállíthatjuk a mexikói grillszószt. Ehhez felvágjuk apróra a hagymát és hozzákeverjük az összes többi hozzávalót.
A hússzeleteket lecsöpögtetjük, megsózzuk mindkét oldalukat, és a forró grillen megsütjük, oldalanként körülbelül 4-5 perc alatt (a sütési idő hozzávetőleges: függhet a grill hőmérsékletétől, a hús minőségétől és a hús vastagságától is!).
Tálalás
A hús mellé teszünk egy kanálka mexikói grillmártást, és tetszés szerint, kenyérrel vagy friss salátával tálalhatjuk.