Csirke bugaciasan
Elkészítés ideje:
1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel
Elkészítés
A csirkét kisebb darabokra vágjuk. A májakat elfelezzük. A gombát és a zöldpaprikát nagyolva összevágjuk, a hagymát felaprítjuk. A szalonnát kockázzuk, kisütjük a bográcsban, és megpirítjuk rajta a hagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, a majorannát, fokhagymázzuk, Édes Annát, Erős Pistát és a sűrített paradicsomot sem felejtjük el, majd fél liter vizet öntünk alá. Beletesszük a csirkét, a gombát, a paprikát. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és sózzuk. Amikor a csirke kezd puhulni, hozzátesszük a zöldborsót és a májat. Puhára pároljuk. Az elfőtt vizet épp annyira pótoljuk, hogy sűrű raguszerű ételt kapjunk.
Tálalás
A ragut tányérokra szedjük, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és fehér kenyérrel tálaljuk.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
1 egész csirke
20 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt szalonna
2 db hagyma
50 dkg fagyasztott zöldborsó
25 dkg gomba
4 db paprika
2 ek sűrített paradicsom
3 tk édes fűszerpaprika
1 ek Édes Anna
1 ek Erős Pista
4 db áttört fokhagymagerezd
2 tk majoranna
1 csokor petrezselyemzöld
só
víz
Tálaláshoz:
fehér kenyér
friss, aprított petrezselyemzöld