Hirdetés
Csirke bográcsos csurgatott galuskával

Csirke bográcsos csurgatott galuskával

Paprikást bográcsoltunk, de csirkét! És rögtön belefőztük a köretet is! Klasszikus kicsit átgondolva! Pont annyira, hogy káprázatos legyen!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2610 kcal
Tejmentes étel

Elkészítés

A húsokat megtisztítjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A szalonnát kockázzuk, kisütjük a bográcsban, és megpirítjuk rajta a hagymát, majd felöntjük egy kevés vízzel. Rászórjuk a pirospaprikát, a majoránnát, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, az Édes Annát, sózzuk és még kis vizet öntünk alá, majd felforraljuk.

Beletesszük a zúzákat, a szíveket, a combokat és a szárnyakat, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lassú forralással körülbelül egy óra alatt puhára főzzük. Közben az elfőzött vizet pótoljuk. Ezt követően tesszük bele a májat és tovább főzzük.

Közben összekeverjük a galuska tésztáját, és egy fagyasztó zacskóba töltjük. Összefogjuk a zacskó száját, és az egyik sarkára kis lyukat vágunk. Ezen keresztül a forró lébe csurgatjuk a tésztát. Körülbelül 5 perc alatt készre főzzük a bográcsost. Sűrű egytálételt kell, hogy kapjunk, amelynek az először még leveses állagát a galuskák megváltoztatják, mert a víz egy részét magukba szívják.

Tálalás

A ragut tányérokra szedjük, megszórjuk „zölddel”, és fehér kenyérrel tálaljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 db csirkecomb
10 dkg csirkemáj
10 dkg csirkezúza
10 dkg csirkeszív
4 db csirkeszárny
10 dkg füstölt szalonna
3 db hagyma
3 tk édes fűszerpaprika
1 ek Édes Anna
2 db áttört fokhagymagerezd
2 tk majoranna

A csurgatott galuskához

8 ek liszt
2 db tojás
víz

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés