
Bárány görögösen
Elkészítés
A bárányt kockára vágjuk. A hagymát és a paprikát kis kockákra aprítjuk. Az újburgonya vékony héját lekaparjuk. A padlizsánt nagyobb kockára vágjuk, és vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg, ugyanígy a krumplit is. Az olívaolajat a bográcsba öntjük, amikor forró, akkor beledobjuk a hagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, fűszerezzük oregánóval, fokhagymával, és a mazsolát sem felejtjük ki. Amikor a hús kifehéredett, beletesszük a sűrített paradicsomot, a citromhéjat, fahéjat, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Amikor a hús már majdnem puha, hozzátesszük a krumplit és a padlizsánt. Puhára pároljuk. A végén belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet. Az elfőtt vizet épp annyira pótoljuk, hogy sűrű ragu-szerű ételt kapjunk.
Tálalás
A ragut tányérokra szedjük, és fehér kenyérrel tálaljuk.