Hirdetés
Bárány görögösen

Bárány görögösen

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A bárányt kockára vágjuk. A hagymát és a paprikát kis kockákra aprítjuk. Az újburgonya vékony héját lekaparjuk. A padlizsánt nagyobb kockára vágjuk, és vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg, ugyanígy a krumplit is. Az olívaolajat a bográcsba öntjük, amikor forró, akkor beledobjuk a hagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, fűszerezzük oregánóval, fokhagymával, és a mazsolát sem felejtjük ki. Amikor a hús kifehéredett, beletesszük a sűrített paradicsomot, a citromhéjat, fahéjat, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Amikor a hús már majdnem puha, hozzátesszük a krumplit és a padlizsánt. Puhára pároljuk. A végén belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet. Az elfőtt vizet épp annyira pótoljuk, hogy sűrű ragu-szerű ételt kapjunk.

Tálalás

A ragut tányérokra szedjük, és fehér kenyérrel tálaljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 -
1.5 kg báránylapocka
kicsontozva
60 -
70 dkg újkrumpli
(aprószemű)
1 dl olívaolaj
2 db padlizsán
2 db hagyma
2 db paprika
(piros színű)
2 ek sűrített paradicsom
10 dkg mazsola
4 db áttört fokhagymagerezd
2 tk oregánó
fél citrom héja
1 kk őrölt fahéj
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
víz

Tálaláshoz:

fehér kenyér
friss, aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés