
Töltött tojás
Húsvétkor szinte kikerülhetetlen. Íme a mi variációnk. Ott a helye az ünnepi asztalon!
Elkészítés
A tojásokat hideg vízben feltesszük főni. A forrástól számítva 20 percig főzzük lassú forralással. Utána leöntjük róla a forró vizet, és hideget csorgatva rá, kihűtjük. Amíg a hideg vízben vannak, a héjukat kicsit megtörjük. Miközben a tojások hűlnek, elkészítjük az almás salátát. Az uborkát összevágjuk, a hagymát is. Sózzuk, cukrozzuk. Beletesszük a (házi) majonézt és a tejfölt is. Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverjük a mártásba.
A hideg tojásokat meghámozzuk, kettévágjuk, a sárgájukat kivesszük. A sonkát, a petrezselymet, a snidlinget apró kockára vágjuk, és összekeverjük a tojások sárgájával, mustárral, majonézzel, joghurttal, majd sózzuk, borsozzuk. Krémesre keverjük a tölteléket, és a tojásokba halmozzuk.
Tálalás
Az almás mártást tálra rendezzük, és erre ültetjük a tojásokat a töltelékkel lefelé. Paradicsomokból „gombakalapokat“ vágunk, és a tojásokra rakjuk. A vajból pöttyöket teszünk a paradicsomra, és a tojások mellé egy kis petrezselymet szúrunk.