
Tapas: citromos-hagymás tonhalsaláta apró fehérbabbal
Spanyol előételt rejt ez a „tapas” elnevezés. Tehát: könnyű, könnyed és ízletes! Nem árt hozzá valami tüzes gitár-aláfestés és jót tesz egy pohár száraz és frissítő bor is!
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1598 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, a salátát felcsíkozzuk.
A babot, a tonhalat és a hagymát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a citromlével, és meglocsoljuk az olívaolajjal.
Tálalás
A tányérokra adagoljuk a csíkozott zöldsalátát, és elrendezzük mellette a babos tonhalsalátát. Minden adaghoz egy negyed citromot aduk, és bagettet kínálunk.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
30 dkg apró fehérbab főzve
2 db tonhalkonzerv (sós lében)
10 dkg hagyma
3 ek citromlé
4 ek olívaolaj
só
bors
Tálaláshoz
1 fej zöldsaláta
1 db citrom
bagett