Hirdetés
Sült camembert szederlekvárral

Sült camembert szederlekvárral

Alig néhány hozzávaló, egy sütő, pár perc foglalatosság – utána már csak a pirulást kell türelemmel kivárni: OZ ismét egy rendkívül egyszerű, de nagyszerű előételt mutat meg a lágy sajtok kedvelőinek.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1348 kcal
Húsmentes étel

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokosra légkeveréses üzemmódban állítjuk. 4 kis szufléformát kivajazunk, a leveles tésztából egy fejre állított kis lábas segítségével kiszúrunk négy akkora tésztalapot, amely a forma átmérőjénél nagyobb. A tésztát beletesszük a formába, az oldalfalakon is elrendezzük, hústűvel megszurkáljuk az alját. A sajtkorongokat a lapos felükkel párhuzamosan félbe vágjuk, és az így kapott korongokat a fehér felükkel lefelé a tészta közepére tesszük. A lekvárral megkenjük a sajtok tetejét, és a forró sütőben a tészta széleinek a barnulásáig sütjük.

A madársalátát sózzuk, és összekeverjük balzsamecettel és olívaolajjal.

Tálalás

A kész “tortákat” megborsozzuk, megszórjuk fleur de sel-lel, a formából kivéve tányérra tesszük, és mellérendezzük a madársalátát.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

2 db camembert
(125 g/db)
1 csomag leveles tészta
4 ek szederlekvár
vaj a forma kikenéséhez

Körethez:

4 maroknyi madársaláta
balzsamecet
olívaolaj

Tálaláshoz:

fleur de sel (só)
őrölt bors

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés