
Sült camembert szederlekvárral
Alig néhány hozzávaló, egy sütő, pár perc foglalatosság – utána már csak a pirulást kell türelemmel kivárni: OZ ismét egy rendkívül egyszerű, de nagyszerű előételt mutat meg a lágy sajtok kedvelőinek.
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokosra légkeveréses üzemmódban állítjuk. 4 kis szufléformát kivajazunk, a leveles tésztából egy fejre állított kis lábas segítségével kiszúrunk négy akkora tésztalapot, amely a forma átmérőjénél nagyobb. A tésztát beletesszük a formába, az oldalfalakon is elrendezzük, hústűvel megszurkáljuk az alját. A sajtkorongokat a lapos felükkel párhuzamosan félbe vágjuk, és az így kapott korongokat a fehér felükkel lefelé a tészta közepére tesszük. A lekvárral megkenjük a sajtok tetejét, és a forró sütőben a tészta széleinek a barnulásáig sütjük.
A madársalátát sózzuk, és összekeverjük balzsamecettel és olívaolajjal.
Tálalás
A kész “tortákat” megborsozzuk, megszórjuk fleur de sel-lel, a formából kivéve tányérra tesszük, és mellérendezzük a madársalátát.