Hirdetés
Simon István: Csatári sonkás palacsinta

Simon István: Csatári sonkás palacsinta

Legeslegelső nyertesünk remeke ez az étel, amit ugyan előételként tartunk számon, de főfogásként is megállja a helyét. Igazi magyaros ízek, egy kis csavarral! Az Ön konyhájában is győztes fogás lesz, az biztos!

Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2578 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához egy mélyebb tálat választunk. Beletesszük a lisztet, majd a tojást, sózzuk és ráöntjük a tejet. Összekeverjük, majd hozzáadagoljuk a szénsavas vizet. Amikor a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb állagoz kapunk, akkor borsozzuk, beletesszük a mustárt és az apróra vágott sonkát is. Pár percig állni hagyjuk, eközben a tejfelben elkeverjük a fokhagymát, előkészítünk egy közepes méretű hőálló tálat, 200 fokra állítva bekapcsoljuk a sütőt. Elkezdjük megsütni a palacsintákat: megkenjük a serpenyőt egy kis olajjal, majd merőkanállal szétterítünk egy adag tésztát. Ha egy kicsit átsült, megfordítjuk. 
Ahogy elkészülnek, azonnal megkenjük a fokhagymás tejfellel a felső felüket és egy kis halom reszelt sajtot teszünk mindegyikbe, a tészták végeit behajtjuk, szorosan egymás mellé helyezzük őket a tálba. A maradék tejfellel megkenjük a palacsinták tetejét és kb. 15 percig sütjük úgy, hogy az utolsó pár percben felső sütés menjen légkeveréssel. Akkor az igazi, ha kicsit megpirul a teteje.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

A palacsintatésztához

20 -
25 dkg liszt
1 db tojás
tej
szóda/szénsavas ásványvíz
1 ek mustár
1 kk őrölt fehérbors
1 tk fasírt fűszersó
(Kotányi)
15 dkg füstölt sonka
apróra vágva

A továbbiakhoz

2 dl tejföl
1 db áttört fokhagymagerezd
15 dkg sajt reszelve
Edami/Gouda, lehet füstölt is

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés