
Mozzarella-saláta pirított pármai sonkával
Ha olaszos hangulatban van… Ha kint izzik a levegő… Ha bent pattog a tűz a kandallóban… Ha vendégeket vár… Ha kettecskén vacsoráznak… Ha szingli estét tart… Ez egy remek választás!!!
Elkészítés ideje:
20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1210 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
A paradicsomot felszeleteljük, az újhagymát apróra vágjuk.
A hagymát olívaolajon rövid ideig pirítjuk, rádobjuk a sonkaszeleteket, megsütjük, majd leöntjük a balzsamecettel és beforraljuk.
Tálalás
A ruccolát tálra helyezzük, fészket képezünk belőle, ebbe tesszük a paradicsomszeleteket és a mozzarellát. Fűszerezzük olajjal, borecettel, sóval, borssal. A ropogós sonkát a saláta tetejére tesszük, leöntjük a hagymás mártással.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
1 db mozzarella golyó
5 dkg újhagyma
1 db nagyobb paradicsom
1 maroknyi ruccola
4 szelet pármai sonka
1 ek olívaolaj a sütéshez
2 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj a salátához
1 ek borecet
só
bors