
Lóránt quiche
A quiche francia eredetű, de rengeteg változatát készítik szerte a világon. Egyik alaptípusa, a quiche Lorraine, vállalta a keresztanyaságot a mi quiche-ünk esetében: nem kell szégyenkeznie az új családtag miatt!
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A formába gyömöszöljük a tésztát. A tésztát villával megszurkáljuk és amíg a töltekéket készítjük a mélyhűtőbe tesszük.
Az olívaolajra tesszük a kockázott bacont és elősütjük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, majd a karikákra vágott póréhagymát. Puhára sütjük-pároljuk.
A tejszínt összekeverjük a tojás sárgájával, sóval, és az őrölt fehérbossal.
A tölteléket a tésztára tesszük és felöntjük a bekevert tejszínnel.
180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Tálalás
Megvárjuk míg kicsit kihül, majd kisebb méretű forma esetén négyfelé vágjuk, tortaforma esetén szeleteljük (ennél a méretnél természetesen kicsit hosszabb sütési időt igényelhet).