
Garnéla vörösboros paradicsommártásban
Ahogy OZ is elmondja többször – például a recept filmes változatában is – a főzés játék, és a konyhában bármit és mindent lehet – feltéve, ha a végén elégedett arcokat és üres tányérokat látunk…. A vörösbor a tenger gyümölcseivel nem egy szokványos párosítás, de bízzanak OZ-ban: ha ezt az ételt elkészítik, elégedett arcokat és üres tányérokat láthat majd az étkezés végén!
Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát is megpucoljuk, a gerezdeket szeleteljük. Wokban pirítani kezdjük a hagymát az olívaolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és nagy lángon sütjük, amíg illatozni nem kezd. Fűszerezzük oregánóval, cukorral, chilivel, és felöntjük a vörösborral. Beforraljuk, majd beletesszük a paradicsompürét, vízzel hígítjuk, majd hozzáadjuk a kapribogyót és a garnélákat. Körülbelül 5 percig forraljuk, és ha kell, sóval, cukorral utánaízesítünk.
Tálalás
Reszelt citromhéjjal, aprított petrezselyemmel díszítjük. Negyedelt citromot és bagettet adunk mellé.