
Garnéla Philadelphia sajtmártásban
Egzotikum a javából! De nem kell aggódni: az összes alapanyag beszerezhető egy jól felszerelt élelmiszerboltban! Ha ezt megtettük, akkor már gyerekjáték lesz összeházasítani a garnélát a krémes sajttal és a naranccsal!
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2186 kcal
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A garnélát az olívaolajon elősütjük, és kivesszük az olajból. A maradék olajon megfuttatjuk - azaz pirítani kezdjük - a hagymát, hozzátesszük a fokhagymát és pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral. Sűrítjük. (Amig sűrűsödik, elkészítjük a bagettek fokhagymás olajöntetét.) Hozzátesszük a narancslevet, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a ketchupot, a krémsajtot és a petrezselymet. Az így kapott pikáns mártást összemelegítjük az elősütött garnélákkal.
Tálalás
Bagettet kínálunk hozzá.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
40 dkg garnéla héj és bél nélkül
0.5 dl olívaolaj
10 dkg hagyma
1.5 dl fehérbor/rozé
25 dkg Philadelphia krémsajt
4 gerezd áttört fokhagymagerezd
1 db narancs leve
2 ek ketchup
bors
só
1 ek friss, aprított petrezselyemzöld
4 db bagett