
Garnéla barna vajjal
Egy pompás és pofonegyszerű előétel, amely ismét méltó helyére helyezi a sokáig rosszul megítélt vajat. Ebben segít a garnéla, karöltve a tudósok legutóbbi kutatásaival a vajról.
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1864 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
A befűszerezett garnélákat vajon megsütjük.
A garnéla sütése után maradt vajhoz hozzátesszük a többi vajat a zsályával és a fokhagymával együtt. Sózzuk, lepirítjuk, amíg a vaj meg nem barnul. Hozzátesszük az elősütött garnélákat, és átmelegítjük.
Tálalás
A citromokkal együtt tálaljuk, bagettet kínálunk hozzá.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
Garnélához
40 dkg garnéla héj és bél nélkül
10 dkg vaj
bors
só
Barna vajhoz
10 dkg vaj
10 dkg friss zsályalevél
10 gerezd áttört fokhagymagerezd
só
Tálaláshoz
2 db citrom
bagett